Zastanawia mnie skąd bierzecie bimber (lub inny alkohol własnej roboty) na przyjęcie weselne? Sala Wam zapewnia razem z wiejskim stołem czy sami go robicie/kupujecie? Ja mam znajomego, który tworzy takie trunki, że głowa mała:). Walkera podrabia niemal idealnie a bimber do 90% tworzy, przy czym nie śmierdzi:). Na pewno będę go męczył by coś dla mnie stworzył. A Wy?
Jeśli ktoś chciałby spróbować tworów mojego znajomego to zapraszam na PW lub poprzez gadu gadu: 2121127. Niestety tylko w okolicach Warszawy.
A i właśnie na jaki bimber się decydujecie? Wolicie czysty, tradycyjny? Czy jednak jakoś zaprawiany smakowo?
Strona 1 z 1
Bimber na wesele Gdzie kupić? Jak zrobić?
Napisano 18 październik 2010 - 09:39
Ja na swoim weselu zrobiłem wiejski stół. Owszem była prawdziwa wiejska kiełbasa, pieczony dzik (nawiasem mówiąc dałem za niego 1000zł) i właśnie bimber. Było tego 10L i powiem że nic nie zostało. Na początku miałem trochę obawy że nie wypada postawić bimber na weselu. Okazało się to strzałem w dziesiątkę. Do baniaczka stała cały czas kolejka.
Gdzie kupić bimber? Najlepiej zapakować się do auta pojechać do znajomych / rodziny na wieś i popytać. Niema wsi by ktoś nie pędził ... Warto wziąć na spróbowanie litra czy dwa i przetestować czy dobry i czy głowa nie boli.
Gdzie kupić bimber? Najlepiej zapakować się do auta pojechać do znajomych / rodziny na wieś i popytać. Niema wsi by ktoś nie pędził ... Warto wziąć na spróbowanie litra czy dwa i przetestować czy dobry i czy głowa nie boli.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1